ΔΕΥΑ Θήβας-Αναμείνατε στο ακουστικό σας….

trampakoulos

ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ …

   Η αγωνία των πολιτών του Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΘ και για το ύψος των λογαριασμών είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. Συμμεριζόμενοι αυτοί την αγωνία  έχουμε ζητήσει- μέσα στο 2021-  πολλές φορές ενημέρωση για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΘ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θήβας) Με κάθε τρόπο (τηλέφωνο, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις- ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο κλπ) απαιτούμε πληροφόρηση. Δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη, από τον πρόεδρο ή τη διευθύντρια ή και από τους δύο, στη ΔΕΥΑΘ ή το δημοτικό συμβούλιο.

   Παρόλα αυτά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε κανενός είδους ενημέρωση η οποία μετατίθεται από τη μία εβδομάδα στην επόμενη. Τελευταία υπόσχεση που μας έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Κώστας Βόλης στις 18 Μαΐου ήταν «την επόμενη βδομάδα». Πέρασε 1,2,3 …

    Τα προβλήματα, όμως, της επιχείρησης μεγαλώνουν και τα ερωτήματα παραμένουν:  

1)      Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης; Υπάρχει ρευστότητα και επάρκεια υλικών και ανταλλακτικών;

2)      Ποια τιμολογιακή πολιτική προτίθεται να ακολουθήσει; Τι σκέφτεται να πράξει για το τέλος του 80% που επιβαρύνει δραματικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις;

3)      Προχωράει η επέκταση της ΔΕΥΑΘ στις δημοτικές ενότητες Πλαταιών, Θίσβης και Βαγίων;

4)      Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τους βιολογικούς καθαρισμούς Πλαταιών και Θίσβης; ( των παραλιών συμπεριλαμβανομένων)

5)      Γίνονται συνδέσεις νοικοκυριών με το δίκτυο της αποχέτευσης στη Θήβα; Μια βόλτα στο κέντρο και τις συνοικίες μάς δείχνει ότι υπάρχει στασιμότητα. Συνδέσεις, εκτός από υγεία και πολιτισμός, σημαίνει έσοδα που θα μπορούσαν να μειώσουν ή να εξαφανίσουν το χαράτσι του 80%.

6)      Στις δημοτικές ενότητες του δήμου μας έχουν να πάνε λογαριασμοί για διάστημα μεγαλύτερο από 3 χρόνια και αυτό ανησυχεί τους ιδιοκτήτες αφού έχει ήδη συσσωρευτεί μεγάλο χρέος που θα είναι δύσκολο να αποπληρωθεί.

7)      Υπάρχει πρόθεση και χρονοδιάγραμμα να συμψηφιστούν και να ρυθμιστούν τα χρέη της ΔΕΥΑΘ προς τον Δήμο Θηβαίων και αντίστροφα; Πρόκειται για μία νάρκη που πετιέται από δήμαρχο σε δήμαρχο και αν σκάσει θα δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα.

     Τόσο εμείς, ως δημοτική παράταξη, όσο και οι πολίτες περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σχετικά